Timsah Saldırısı: Dalgıç kafasını ağzından kendisi çıkarıyor

Neil

New member
Avustralya
Kafasını ağzından kendisi kurtardı: dalgıç timsah saldırısından kurtuldu

Avustralya tuzlu su timsahı, en büyük ve en agresif timsah türlerinden biridir.

© imagebroker / Imago Resimleri

Eugene Epp

Bir Avustralyalı dalış yaparken bir timsah tarafından şaşırdı. Başı çoktan ağzının içindeydi ama kendi gücüyle kendini kurtarabildi.

Marcus McGowan, kuzey Avustralya’daki Haggerstone Adası açıklarında yaptığı dalış gezisinden neredeyse sağ çıkamadı. 51 yaşındaki Avustralyalı, eşi ve bazı arkadaşlarıyla birlikte suda iken aniden arkasından bir ısırık hissetti. İlk başta bunun bir köpekbalığı saldırısı olduğunu düşündü ama sonra saldırganın bir timsah olduğunu anladı.

Hayvan tersledi ve McGowan’ın kafasını tuttu. Potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir tuzak olan timsahlar, dünyadaki en güçlü ısırığa sahip hayvanlar olarak kabul edilir. Ancak Avustralyalı, kendisini ondan kendi başına kurtarmayı başardı. Olayın ardından Avustralya’nın Queensland kentindeki hastaneden yapılan açıklamada, “Çenesini ancak kafamı dışarı çıkaracak kadar açabildim” dedi.

Timsah dalgıcın elini ısırdı

Ancak McGowan, kafasını timsahın ağzından çıkardıktan sonra, tehlikeli durum bitmedi – hayvan ikinci kez saldırdı. Dalgıç sağ eliyle timsahı itti ama ısırıldı. “Yardım çığlıklarımızı duyunca tekrar timsahtan kaçmayı ve gelen cankurtaran sandalına yüzerek ulaşmayı başardım” dedi.

Her şey o kadar hızlı oldu ki timsahın tam boyutunu hatırlayamadı. Ancak bunun genç bir hayvan olduğundan şüpheleniyor. Bunlar genellikle iki ila üç metre uzunluğundadır. Tam büyümüş bir timsahla (dört ila beş metre), saldırı bu kadar kolay bitmeyebilirdi. Karada McGowan bandajlandı, enfeksiyonu önlemek için bir doz antibiyotik verildi ve ardından helikopterle hastaneye kaldırıldı. Kendisini “hevesli bir sörfçü ve dalgıç” olarak tanımlayan McGowan, “Okyanusta köpekbalıkları ve timsahlar gibi potansiyel olarak tehlikeli hayvanlara ait bir alana girdiğinizin farkındayım. Tam da yanlış yerdeydim. Yanlış zaman.”

Özel Ekosistem

Timsahın muhteşem yakın çekimi mangrov fotoğraf yarışmasını kazandı

Queensland Çevre Departmanı, herhangi bir uyarı işareti olmasa bile herhangi bir su kütlesinde timsah bulunabileceği konusunda uyardı. Bölge, bu yıl zaten bir dizi timsah saldırısına tanık oldu. Böylece, Mayıs ayı başlarında iki timsahta bir balıkçının kalıntıları bulundu.

kaynaklar: Cairns ve Hinterland Hastanesi ve Sağlık Hizmeti / “Koruyucu”

Timsah gizlice yaklaşıyor: Uzman, yırtıcıyı basit bir numarayla uzaklaştırıyor

Videoyu izleyin: David McMahon uzak bir kıyı şeridinde bir deniz kabuğu için eğilirken büyük yırtıcıyı görür. Timsah uzmanı böyle bir durumda nasıl davranması gerektiğini göstermek için karşılaşmayı cep telefonuyla filme alıyor.

#Konular