Windows 11 Sorun Gider Nasıl Açılır ?

Eren

New member
Windows 11 Sorun Gider Nasıl Açılır?

Windows 11, birçok kullanıcı için yeni ve heyecan verici bir deneyim sunarken, bazen sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Neyse ki, Windows 11'in içinde yerleşik olarak bulunan bir dizi sorun giderme aracı ve özellik mevcuttur. Bu yazıda, Windows 11'de sık karşılaşılan sorunları gidermek için adım adım bir rehber sunacağım.

[BA]1. Windows 11 Sorun Giderme Ayarlarına Erişin[/BA]

İlk adım olarak, Windows 11'in sorun giderme araçlarına erişmek için Ayarlar uygulamasını açın. Bunu yapmak için, Başlat menüsünden Ayarlar simgesine tıklayın veya Windows tuşu + I kısayolunu kullanın. Ardından, Ayarlar penceresinde, "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın. Buradan, "Hata Ayıklama" sekmesine gidin.

[BA]2. Sorun Giderme Seçeneklerini Keşfedin[/BA]

Sorun Giderme sekmesine geldiğinizde, bir dizi farklı sorun giderme seçeneği göreceksiniz. Bu seçenekler, cihazınızda karşılaştığınız belirli sorunlara odaklanır. Örneğin, "Bağlantı" seçeneği, internet bağlantısıyla ilgili sorunları gidermeye yardımcı olabilir, "Gelişmiş Ayarlar" ise daha spesifik sorunlar için ek seçenekler sunar.

[BA]3. Sorun Giderme Araçlarını Kullanın[/BA]

Sorun Giderme sekmesinde, cihazınızda karşılaştığınız belirli bir sorunu tanımlayın ve buna uygun olan sorun giderme aracını seçin. Örneğin, eğer Wi-Fi bağlantınızla ilgili bir sorun yaşıyorsanız, "Bağlantı" seçeneğine tıklayarak Wi-Fi sorun giderme aracını çalıştırabilirsiniz. Ardından, sistem size sorununuzu çözmek için adımlar sunacaktır.

[BA]4. Windows Güvenli Modunda Başlatma[/BA]

Bazı durumlarda, cihazınızdaki sorunları gidermek için Windows'u Güvenli Modda başlatmak faydalı olabilir. Güvenli Mod, cihazınızı temel sürücüler ve sistem dosyalarıyla başlatır, bu da potansiyel olarak hatalı üçüncü taraf yazılım ve sürücülerin etkisini azaltır. Güvenli Modda başlatmak için, Başlat menüsünden Ayarlar'a gidin, ardından "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın. Buradan "Kurtarma" sekmesine gidin ve "Gelişmiş Başlangıç" altında "Şimdi Yeniden Başlat" seçeneğine tıklayın. Yeniden başladığınızda, "Sorun Giderme" seçeneğini seçerek Güvenli Modda başlatma seçeneklerine erişebilirsiniz.

[BA]5. Sistem Geri Yükleme[/BA]

Eğer bir güncelleme veya yeni yüklenen bir programın cihazınızda sorunlara neden olduğunu düşünüyorsanız, Windows 11'in Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik, cihazınızın daha önceki bir zamandaki bir sistem geri yükleme noktasına dönmesini sağlar. Sistem Geri Yükleme yapmak için, Başlat menüsünden Ayarlar'a gidin, ardından "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın. Buradan "Kurtarma" sekmesine gidin ve "Bu PC'yi Sıfırla" altında "Şimdi Başlat" seçeneğine tıklayın. Sonra "Sistem Geri Yükleme" seçeneğini seçerek devam edin.

[BA]6. Profesyonel Yardım Alın[/BA]

Eğer yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen sorununuz çözülmezse, profesyonel bir bilgisayar teknisyeninden yardım almayı düşünebilirsiniz. Bazı sorunlar karmaşık olabilir ve uzman bir gözden faydalanmak sorunun daha hızlı ve etkili bir şekilde çözülmesine yardımcı olabilir.

Windows 11'deki sorun giderme araçları ve özellikleri, genellikle kullanıcıların karşılaştığı yaygın sorunları çözmek için etkili bir şekilde tasarlanmıştır. Ancak, her durum farklı olabilir, bu yüzden çözüm bulmak bazen biraz deneme yanılma gerektirebilir. Yine de, yukarıdaki adımları takip ederek, Windows 11'de karşılaştığınız sorunların çoğunu başarıyla çözebilirsiniz.