“Yeni rekabet sisteminde dijitalleşme en inançlı liman”

Yasmin

New member
İleri otomasyon teknolojileriyle endüstriye yüksek katma paha sağlayan Mitsubishi Electric, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Hür Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) iş birliği ile İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşen 3. İzmir KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi’ne katıldı. “Rekabetçi Dijital Kobi’ler’’ oturumunda konuşmacı olarak yer alan Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Eser İdaresi ve Pazarlama Ünite Müdürü Tolga Bizel, Türkiye’deki teşebbüslerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler için dijital dönüşümün yol haritasını anlattı.

Geleceğin akıllı fabrikalarını inşa eden teknolojileriyle dijital dönüşüme tahlil paydaşlığı yapan Mitsubishi Electric, kesim temsilcileriyle bir ortaya gelmeye devam ediyor. Şirket, son olarak “Geleceği şekillendiren KOBİ’ler; tehdit ve fırsatlar” temasıyla İzmir Ticaret Odası’nda Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Hür Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) paydaşlığıyla düzenlenen 3. İzmir KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi’nde yer aldı.

Global rekabet yarışında KOBİ’ler dijitalleşme kozunu kullanmalı

“Rekabetçi Dijital Kobiler” oturumuna konuşmacı olarak katılan ve küreselleşme ile ortaya çıkan yeni rekabet nizamında dijitalleşmenin KOBİ’ler için birfazlaca avantaj sunduğunu söyleyen Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Eser İdaresi ve Pazarlama Ünite Müdürü Tolga Bizel, sözlerine şöyleki devam etti: “Günümüzün rekabet dünyasında KOBİ’lerin varlığını sürdürebilmesi için dijitalleşmesi kaide. Dijitalleşme, global rekabet avantajı sağladığı kadar iş sürekliliği konusunda da ne kadar belirleyici olduğunu pandemi sürecinde kanıtladı. Ülke iktisadına ve istihdama değerli katkı sağlayan KOBİ’lerin Sanayi 4.0’a süratli bir biçimde ahenk sağlaması hem üretim kabiliyetlerini artırıyor birebir vakitte proseslerini optimize ederek verimli bir müddetç idaresi sağlıyor. Dijital teknolojiler, KOBİ’ler için uçtan uça izlenebilirlik sunmakla kalmıyor; taşınabilir çağda uzaktan denetim imkânı veriyor. Tüm bu parametreler ise KOBİ’leri mahallî pazardan global arenaya taşıyor.”

Mitsubishi Electric’ten KOBİ’leri dijitale taşıyan ileri teknoloji tahliller

İleri teknolojiye sahip eser ve tahlilleriyle KOBİ’lere geleceğin dijital fabrikalarını bugünden kurma imkânı sunduklarını söyleyen Tolga Bizel; “Sanayi 4.0’a cevap olarak geliştirdiğimiz, üretim sınırındaki tüm makine ve sistemlerin internet üzerinden haberleşmesini sağlayan inovatif [email protected] konseptimiz; üretimde çok yüksek sürat, maliyet tasarrufu, kalite ve verimlilik artışı sağlıyor. Makine öğrenmesi algoritmasını kullanan ‘MAISART’ teknolojimizle yapay zekâ tabanlı fabrikalarda ve tesislerde ekipman duruş mühletini azaltıyor ve verimliliğin artmasını sağlıyoruz. MELFA ASSISTA kolaboratif robotlarımız ile insan iş gücünü asiste ediyor ve bu sayede de işletmelerin üretim kapasitesini artırıyoruz. Dijital ikiz uygulamamız ise gerçek üretim sınırına müdahale edilmeden üretime esneklik ve randıman katıyor. Mitsubishi Electric olarak geliştirdiğimiz dijital teknolojilerle akıllı fabrika yatırımı yapmak isteyen KOBİ’lerin yanında yer almayı sürdüreceğiz” diyerek kelamlarını tamamladı.

Hibya Haber Ajansı