Yoğurtlu Tantuni Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 500 gram tavuk göğsü
 - Yarım çay bardağı zeytinyağ
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 tatlı kaşığı kara biber
 - 1 tatlı kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - Tuz
 - 1 çay bardağı su
 
- 5 adet lavaş
 - 3 adet kırmızı soğan küçük küçük doğranmış
 - 3 adet domates küçük küçük doğranmış
 
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
 - 1 su bardağı domates püresi
 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 2 kol ince kıyılmış maydanoz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk etini küçük küçük doğrayıp, uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
 - çabucak sonrasında suyunu çekene kadar pişiriyoruz pişen etimize tereyağ, zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
 - 1 çay bardağı su ek edip 2 dk daha pişiriyoruz.
 - Lavaşımızı etin üzerine koyup suyuna bandırıyoruz sonrasındasında ortasına tavuk eti domates soğan koyup dürüm formunda katlıyoruz, üç eşit modüle kesiyoruz, servis tabağına alıyoruz.
 - Domates sosunu tavaya alıp, ocakta kaynatıyoruz ondan sonrasında dürümlerin üzerine gezdiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp, en son üzerine gezdiriyoruz.
 - İnce kıyılmış maydanoz serpip, servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.