Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 paket tavuk göğsü
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı toz biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 2 adet domates
 - 1 adet soğan
 - Yarım demet maydanoz
 - 8 adet lavaş
 - 1 adet limon
 
- 5 adet domates
 - 3 yemek kaşığı teremyağ
 
- Sarımsak
 - Tuz
 - Yoğurt
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda maydanoz, soğan, domatesi doğrayıp bir tabağa hazır ediyoruz.
 - Bir tavada sosu için teremyağı eritiyoruz.
 - Domatesleri robotan çekip eriyen teremyağın üzerine ek ediyoruz.
 - Sos kıvamını alıp kaynayınca altını kapatıyoruz.
 - Tavuklarımızı küçük küçük doğruyoruz.
 - Isınmış tavaya tavukları alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
 - Tuz, pul biber, karabiber, toz biber ekleyip üzerine domates sosunu ekliyoruz.
 - Tavayı ocağın küçük gözüne alıp altını kısıyoruz.
 - 1 lavaş alıp tavadaki tavuğun üzerine kapatıyoruz.
 - Lavaşı kaldırıp 1 kaşık tavuğu lavaşın uzun kısmına seriyoruz.
 - Doğradığımız soğan, maydanoz, domates den bir ölçü birebir biçimde tavuğun üzerine seriyoruz.
 - Üzerine limon sıkıp lavaşı sarıyoruz.
 - Tüm lavaşlara birebir süreci yapıp eşit ölçülerde kesiyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
 - Sarımsak ve yoğurdu bir kapta karıştırıyoruz.
 - Yağ ve pul biberi de bir tavada eritiyoruz.
 - Önce yoğurt daha sonra yağı tantuninin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun ????.