2024 ABD seçimleri: Biden kampanya merkezinde: Kaybetmemeliyiz

Neil

New member
ABD seçimleri 2024
Biden kampanya merkezinde: Kaybetmemeliyiz





Joe Biden, Wilmington'daki kampanya merkezinde personeli ve gönüllüleri selamlıyor. Fotoğraf

© Alex Brandon/AP/dpa


Demokrat Joe Biden, ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerini sıklıkla ulusun ruhuna yönelik bir savaş olarak görüyor. Kampanya merkezini ziyareti sırasında ekibinin vicdanına seslendi.





ABD Başkanı Joe Biden, ABD'de yaklaşan seçimleri ülkenin kaderine ilişkin bir oylama olarak görüyor. Demokrat, Wilmington, Delaware'deki kampanya merkezini ziyareti sırasında ekibine şunları söyledi: “Tehlikede olan çok şey var arkadaşlar. Muazzam bir bağlılığımız var.”


81 yaşındaki, bunun daha çok bir “görev” olduğu konusunda uyardı. “Ülkenin iyiliği için bu seçim kampanyasını kaybetmemeliyiz, yapmalıyız, kaybetmemeliyiz. Bunu tüm kalbimle söylüyorum.” Bu onunla ilgili değil, ülkenin geleceğiyle ilgili.


Ciddi rekabet yok


Biden, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde bir dönem daha aday olmak istiyor. ABD'de başkan adayı olmak isteyen herkesin öncelikle parti içi ön seçimleri kazanması gerekiyor. Bu Biden için de geçerli. Ancak görevdeki cumhurbaşkanının parti içi ön seçim kampanyasında ciddi bir rekabeti yok.


Cumhuriyetçi başkan adaylarından yalnızca eski ABD Başkanı Donald Trump ve ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley hala yarışta yer alıyor. Ulusal anketlerde Trump, Haley'den büyük bir farkla önde. Eski ABD Başkanı aynı zamanda Iowa ve New Hampshire eyaletlerindeki ilk iki ön seçimi de açıkça kazandı.


Bu nedenle Haley'e sonuçta Trump'a karşı galip gelme şansı çok az. Şu anda her şey Biden ile Trump arasındaki seçim kampanyasının yeni bir baskısına işaret ediyor. Biden'ın kampanya yöneticileri günler önce Trump'ın Cumhuriyetçi başkan adayı olmasına tamamen hazır olduklarını belirtmişti. Adaylar resmi olarak yaz aylarında yapılan parti konferanslarında belirleniyor.


dpa

#Konular