Çılbır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 6 adet yumurta
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 4 su bardağı su
 
- 3 yemek kaşığı yoğurt
 - 2 diş sarımsak
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 200 gram dana kıyma
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerenin içerisine suyu alalım.
 - Üzerine tuz ek edip kaynamaya bırakalım.
 - Kaynayan suyun içerisine yumurtaları tek tek yavaş bir biçimde ek edelim.
 - 15 dk pişmesini bekleyelim.
 - Pişen yumurtaları servis tabağına alalım.
 - Diğer bir taraftan dana kıymayı suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
 - Bir kabın içerisine yoğurt, sarımsak ve tuzu alıp güzelce karıştıralım.
 - Küçük sos tavasında tereyağı ve kırmızı toz biberimizi de hazırlayalım.
 - Tüm gereçler hazırsa çılbırımızı tamamlayalım ???? yumurtaların üzerine birinci olarak sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim.
 - hemen sonrasında kıymayı ve en son üzerine kırmızı toz biberli tereyağını da ek edelim. Deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun.