Etli Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 600 gram dana eti
 - 1,5 tatlı kaşığı toz biber
 - 1 tatlı kaşığı pulbiber
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 su bardağı su
 
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
 - Yarım demet maydanoz
 - 2 adet orta uzunluk domates
 - İsteğe bağlı biber turşu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Dana etini minik minik doğrayıp, haşlayalım.
 - Etlerimiz haşlanırken sebzelerimizi doğrayalım.
 - Kuru soğanımızı ince uzunca doğrayalım.
 - Bir kapta doğradığımız soğana göz sonucu sumak ek edip karıştıralım.
 - Bu ortada haşlanan etimizin üzerine bir çay bardağı sıvı yağ dökelim akabinde baharatları ve bir bardak suyuda ekleyip kaç tıp kavuralım.
 - hemen sonrasında saca lavaşlarımızı tek tek sırayla batırıp ekmeklerimizi yağlayalım.
 - Yağlanan ekmeklerimizi tabaklara alıp evvel domates ve soğan, maydanoz, sumak karışımından yayalım.
 - Üzerine pişen etlerimizden koyalım. Eti kendi sayı ölçünüze bakılırsa koyabilirsiniz.
 - Dürümlerimizi sıkıca saralım isteğinize bağlı sarılan dürümleri yağlı saca batırıp gerili önlü yavaşça kızartabilirsiniz.
 - Yanında limon ve isteğe bakılırsa ayranla servis edebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet şifa olsun????.