Islak Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
Not EkleTarifi Yazdır
								Köfte için:
- 350 gram kıyma
 - 2 adet soğan
 - Yarım demet maydanoz
 - Karabiber
 - Tuz
 - Kimyon
 - 4 adet hamburger ekmeği
 
- Domates sosu ( domateşte rendelenebilir)
 - 2 yemek kaşığı ketçap
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 diş sarımsak
 - Tuz
 - Karabiber
 
- Yağlı kağıt
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için bütün materyalleri katıp yeterlice yoğuruyoruz(iyice yoğurmak kıymetli ).
 - Harcımız dinlenirken sosumuzun bütün gereçlerini katıp yeterlice karıştırıyoruz. Kısık ateşte kaynamasını bekliyoruz.
 - ondan sonrasında köftelerimizi hazırlıyoruz.
 - Yapışmaz tavamızı ocağa alıp epey az yağda ısınmasını bekliyoruz.
 - Köftelerimizi güzelce yakmadan pişiriyoruz.
 - Köfteler pişerken ekmeklerimizi ortadan ikiye kesiyoruz.
 - Ekmeğimizin alt kısmını sosumuza güzelce banıyoruz.
 - Köftemizi içerisene koyup üzerini kapatıyoruz.
 - Bütün ekmeklere birebir süreci yapıyoruz.
 - sonrasındasında kalan sosumuz dan ekmeklerin üzerine de döküyoruz.
 - Köfteleri pişirdiğimiz tavamıza hamburgerleri koyuyoruz.
 - Üzerlerine ıslattığımız yağlı kağıdımızla kapatıyoruz ki ekmeklerimiz yumuşasın. 2-3 dk ekmekler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
 - Islak hamburgerler hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ????????.