Karamelize Soğanlı Tavuk Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet tavuk fileto
- 1 adet yumurta
- 15 kısım maydanoz
- 3 kısım taze soğan
- 4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı yada galete unu
- Tuz
- Kimyon
- 2 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz ve kekik
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı hardal
- 5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 2 yumurta
- Ekmekler hazır.
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk filetoları kıyma olana kadar robotta çektim.
- Taze soğan ve maydanozu da çektikten daha sonra bir kaba alıyorum.
- Diğer gereçleri de ekleyerek buzdolabına dinlenmeye alıyoruz.
- Karamelize soğan için soğanları doğrayıp tencereye alıyoruz.
- Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Şekeri ve sirkeyi ekleyerek kahverengi olana kadar kavuruyoruz.
- En son tuz ve kekik ekleyerek ocaktan alıyoruz. Sostaki materyalleri bir kapta karıştırıyoruz kenara alıyoruz.
- Tavuk harcını alıp ekmeklere göre hal verip un ve baharatları karıştırıyoruz.
- Önce una çabucak sonrasında yumurtaya sonrasındasında tekrar una ve tekrar yumurtaya bulayarak çift panaleme yapıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
- Ekmeklerim hazır ikiye bölüp sostan sürüyoruz daha sonra köfteyi daha sonra karamelize soğanı ekleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.