Karamelize Soğanlı Tavuk Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet tavuk fileto
 - 1 adet yumurta
 - 15 kısım maydanoz
 - 3 kısım taze soğan
 - 4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı yada galete unu
 - Tuz
 - Kimyon
 
- 2 adet kuru soğan
 - 2 tatlı kaşığı şeker
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 - Tuz ve kekik
 
- 2 yemek kaşığı ketçap
 - 2 yemek kaşığı mayonez
 - 2 yemek kaşığı hardal
 
- 5 yemek kaşığı un
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı toz biber
 - 2 yumurta
 - Ekmekler hazır.
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk filetoları kıyma olana kadar robotta çektim.
 - Taze soğan ve maydanozu da çektikten daha sonra bir kaba alıyorum.
 - Diğer gereçleri de ekleyerek buzdolabına dinlenmeye alıyoruz.
 - Karamelize soğan için soğanları doğrayıp tencereye alıyoruz.
 - Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
 - Şekeri ve sirkeyi ekleyerek kahverengi olana kadar kavuruyoruz.
 - En son tuz ve kekik ekleyerek ocaktan alıyoruz. Sostaki materyalleri bir kapta karıştırıyoruz kenara alıyoruz.
 - Tavuk harcını alıp ekmeklere göre hal verip un ve baharatları karıştırıyoruz.
 - Önce una çabucak sonrasında yumurtaya sonrasındasında tekrar una ve tekrar yumurtaya bulayarak çift panaleme yapıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
 - Ekmeklerim hazır ikiye bölüp sostan sürüyoruz daha sonra köfteyi daha sonra karamelize soğanı ekleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.