Katolik Kilisesi: Passau piskoposluğundan papaz geri adım attı

Neil

New member
Katolik Kilisesi
Passau piskoposluğundan papaz geri adım attı

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Bir papaz kavgalar ve suçlamalar için geri adım atar. Avukatlar, soruşturma yetkilileri ve kutsal sandalye açılır.

Piskoposluğa göre, Passau piskoposluğundan bir papaz istifa etti. Önkoşullar ciddi suistimalle suçlandı.

Diocese'den yapılan bir basın açıklamasına göre, cemaatte “derin bir çatlak” vardı. Bunun için papaz da sorumluluk aldı. “Piskoposluk yönetimi ile karşılaştırıldığında, sonuçta ortaya çıkan tırmanıştan kaynaklanan kendi hatalarından pişman olmayı açıkladı” diyor metin.

Aşırı alkol kullanımı

İddialar özellikle alkol ve “manevi manipülasyon” un işlenmesini ifade eder. Piskoposluk iletişimde daha fazla bilgi vermedi. Papaz başlangıçta istifasını Parish Derneği'nden ve oral olarak bir dekan olarak gönderdi. Bishop Stefan Oster bunu 24 Mart'tan itibaren geçerli olacak.

“Doleiv” araştırma ağı, piskoposluk için papaz hakkında mevcut olan 151 sayfalık uzman görüşünü bildirdi. Rapora göre, örneğin aşırı alkol kötüye kullanımının gençlerle gezilerde meydana geldiği söyleniyor. Papaz gençleri cazip hale getirdi.

2023 gibi erken bir tarihte, papazın suçlamaya karşı çok fazla alkol tüketme suçlamasına karşı kendini savunduğu bir hizmet vardı. Bununla birlikte, piskoposluğun karaciğer değerlerini yanlış göndermesini istediğinde kamuya açık bir şekilde yaptığı açıklama.

Piskoposluğa göre, bu ifade toplulukta önemli ölçüde huzursuzluğa yol açmıştı çünkü topluluk üyeleri papazlarını piskoposlukta kararttıkları suçlamasına maruz kaldılar.

Kilise hukuk sınavı

Piskoposluk bu arada Roma'daki konuyla ilgili bir kilise hukuk muayenesi başlattı. Ayrıca, rapordaki yanlış ifadeleri kontrol edebilen bir dış hukuk firmasına danışıldı.

Buna ek olarak, piskoposluğun başlangıçta herhangi bir bilgi sağlamadığı daha fazla iddialar bilinmiştir. Açıklamada, “Bu haftanın başında henüz bilinmeyen yeni iddiaların piskoposluğundan sonra, gerçekler şimdi şeffaf aydınlanma için devlet soruşturma yetkililerine sunuluyor” diyor.

DPA