Kış Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 su bardağı ince esmer bulgur
 - Marul
 - 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
 - 2 adet havuç
 - 1 küçük uzunluk turp
 - Kara lahana
 - 1/2 (yarım) demet maydanoz
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1,5 su bardağı sıcak su
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 adet limon suyu
 - Yarım çay bardağı nar ekşisi
 - Tuz
 - 1,5 çay kaşığı karabiber
 - 1,5 çay kaşığı kimyon
 - 2 tatlı kaşığı sumak
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru sıcak su ile ıslatın ve üzerini 10 dk kapatın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, üzerine küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun.
 - ondan sonrasında domates ve biber salçasını ekleyin, son olarak baharatları ekleyip, son bir sefer karıştırın. daha sonrasında yumuşattığınız bulgurun üzerine bu sosu ek edip düzgünce karıştırın.
 - hemen sonrasında içerisine ekleyeceğiniz materyalleri doğranacakları doğrayın rendelenecekleri rendeleyin ve bulgurun üzerine ek edip, limon suyu ve nar eksisini ekleyip, karıştırın. Kısır servise hazır denemek isteyen herkese afiyet olsun ????.