Kıymalı Çökertme (Azıcık Kıyma İle Büyük Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
Kızartmak için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Kızartmak için;
- 3 4 adet patates
 - Sıvı yağ
 
- 150 gr kıyma
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 yemek kaşığı karışık salça
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pul biber
 - Kimyon
 
- 1 tam kase yoğurt
 - 1 adet sarımsak
 - Tuz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri istediğiniz biçimde doğrayıp, kızgın yağda kızartın. Onlar kızarırken bir yandan kıymayı soğanla biraz kavurup, baharatlarını ekleyin.
 - Başka yandan 1 kase sarımsaklı yoğurda epey az tuz ekleyin.
 - Sofralarınızda ortaya servis edebileceğiniz bir tabağa evvel patatesleri alta üzerine yoğurdunu ve en üste kıymalı harcı yayın. Maydanozda ekleyebilirsiniz.
 - Ben bir tabaklık yaptığım için gereçleri az kullandım dilerseniz arttırabilirsiniz. Kolay ve bir o kadar lezzetli olan bu tanımı kesinlikle deneyin şimdiden afiyet olsun????????.