Mc Donal’s Cheeseburger (Kopyası) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 6 adet susamsız burger ekmeği
 - 300 – 350 gram dana kıyma
 - 1 küçük kuru soğan
 - 3 adet kornişon turşusu
 - 6 adet cheddar dilim tost peyniri
 - Ketçap, hardal
 - Tuz, karabiber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için kıymaya tuz ve karabiber ekleyin. Güzelce yoğurun.
 - Tezgaha düz bir tepsi koyun ve onun üzerine pişirme kağıdı serin.
 - Kıymayı üzerine koyun ve kıymanın da üzerine yeniden pişirme kağıdı serin.
 - Merdane ile incecik açın kıymayı.
 - Üzerindeki pişirme kağıdını kaldırın ve burger ekmeğinden biraz daha büyü bir çapı olan kase ile kıymaya köfte halini verin.
 - Yeterlice bastırın ve kaseyi kaldırmadan köfteyi kıymadan ayırın.
 - Ekmeğin sayısına göre köfte çıkarın.
 - Köfteleri tepsi sayesinde buzluğa kaldırın 10-15 dakika yahut daha uzun müddetliğine, burgerleri nezaman tüketmek isterseniz ozaman çıkarın buzluktan ( tavaya daha kolay koyup pişirebilmek için, çünkü dondurmadan koyarsanız parçalanabilir köfteler )
 - O ortada kuru soğanı incecik küp küp doğrayın, kornişonları da ince ince dilimleyin.
 - Burger ekmeğinizi ortadan ikiye bölün.
 - Köfteleri buzluktan çıkartın ve tavayı düzgünce ısıtın ( yüksek ateş ). Tavaya yağ eklemeyin! kızgın tavaya köfteleri koyun ve iki tarafını 1-2 dakika kadar pişirin.
 - Köfteler küçülecektir ve tavada yer açılacaktır.
 - Birinci ekmeğinizi alın ve iç kısmını tavada biraz kızartın.
 - O ortada birinci burger için cheddar tost peynirini paketten çıkarıp birinci köftenin üzerine serin.
 - Ekmeğin kapak kısmını tavadan alın ve kenara koyun ve tabanı çevirin ( tavada dursun )
 - Üzerine peynirli köfteyi yerleştirin.
 - Başka ekmekleri ve köfteleri de o denli yapın, tavanıza nekadar sığıyorsa ( ben 28 cm çaplı bir tava kullandım ). Ocağın altını kısık ateşe alın ve birinci burgeri hazırlayın.
 - Peynirli köftenin üzerine soğanı ve kornişon turşuyu ekleyin.
 - Ketçap ve hardal ek edin ve ekmeğin kapağı ile kapatıp burgeri kenara alın.
 - Başkalarına de birebir süreci yapın. Tavanızı nemli bir kağıt havlu ile temizleyin.
 - Bir pişirme kağıdı alın ve musluğun altında güzelce ıslatın.
 - Avucunuzla fazla suyu sıkın ve tavaya yerleştirin. Ocağın altı kısık ateşte olsun bir daha. Burgerleri nemli pişirme kağıdının üzerine koyun ve pişirme kağıdını üzerlerine yanlışsız katlayın.
 - Tavanın kapağını kapatın ve buharlanana kadar bekletin içerisinde. Ve cheeseburgerleriniz hazır???????? mc donal’s daki burgerin kopyası oldu. İnanılmaz lezzetli, nemli ve yumuşak. Kesinlikle deneyin derim.