Konut Üretimi Hamburger Tanımı İçin Gereçler
Köfteler için ;
Not EkleTanımı Yazdır
								Köfteler için ;
- 500-600 g kıyma
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet sarımsak
 - 1 dolu cay kaşığı tuz, karabiber, tozbiber
 - 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon ve pulbiber
 - 3 yemek kaşığı sıvıyağ
 - 1 yemek kaşığı galeta unu
 
- 9-10 adet çıkıyor
 - 500-600 kg un( biraz fazlada olabilir )
 - Yarım yaş maya
 - 220 ml ılık süt ( 1 su bardağı )
 - 110 ml ılık su ( 1/2 (yarım) su bardağı )
 - 80 ml sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 cat kaşığı seker
 - 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
 
- Yumurta sarısı ve süt karışımı
 - Susam
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su ve mayayı karıştırıyoruz.
 - Akabinde tereyağı, sıvı yağ tuz ve şekeri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
 - yavaşça köpüklenmeye başladığında yavaştan unu ekliyoruz.
 - Büyük bir kapa sıvı yağ sürüp hamuru streçle kapatıyoruz ve yaklaşık 40-50 dakika oda sıcaklığında kabarmasını bekliyoruz.
 - Hamur mayalandığı sürece, kıymayı, soğanı,sarımsağı ve baharatları yoğuruyoruz.
 - Yoğurduktan daha sonra form verip, bir tabakta streçle kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.
 - Mayalanmış hamuru 9-10 adet top formunda tepsiye diziyoruz ve 20 dk üstü kapalı bekletiyoruz.
 - Akabinde üstüne bir yemek kaşığı süt ve yumurta sarısı sürüyoruz.
 - Susamı ekleyip 20-25 dakka evvelde ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz üstü kızarana dek.
 - Köfteleri buzdolabından çıkarıp kızartıp servis edebiliyoruz.
 - Dilediğiniz gereçlerle servis edebilirsiniz.