Mesken Yordamı Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 500 gr tavuk göğsü
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı toz biber
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 - 1.5 tatlı kaşığı tuz
 
- 1 adet orta büyüklükte soğan
 - 2 adet domates
 - Bir tutam maydanoz
 
- 3 su bardağı un
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 su bardağı ılık süt
 - Yarım su bardağı ılık su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamuru oluşturuyoruz. Ilık su, süt, sıvı yağ ve tuzu ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz.
 - Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz. Hamur cıvık olursa biraz un eği yapabilirsiniz. Şayet kalabalık iseniz hamur ölçüsünü arttırabilirsiniz. Mayasız bir hamur olduğu için beklememize gerek yok.
 - Hamuru eşit biçimde bölüp bezeler yapıyoruz.
 - Hamuru oklava sayesinde orta büyüklükte açıyoruz.
 - Ekmeği pişireceğimiz tavayı ocağa alıp altını yakıyoruz. Yağ dökmeden önlü gerili lavaşlarımızı pişiriyoruz. Dilerseniz hazır lavaş da kullanabilirsiniz ben kendim yapmayı tercih ettim 
.
 - Tavuklarımızı minik minik doğruyoruz.
 - Suyunu salıp çekmesini bekliyoruz.
 - Suyunu büsbütün çekince sıvı yağını ekliyoruz.
 - Biraz kavuruyoruz.
 - Akabinde toz biberi ve tuzunu ekliyoruz.
 - Su eğini lavaşlar sosunu emdikçe yapıyoruz. İsteğe bakılırsa farklı baharatlar tercih edilebilir. Ben yalnızca toz biber ve tuz kullandım 
	
	
		
		
	
	
	 - Soğanı soyup piyaz formunda doğruyoruz.
 - İçine bir kaşık sumak ekleyip karıştırıyoruz, domatesleri küçük küçük doğruyoruz.
 - Maydanozları da birebir biçimde ayıklayıp doğruyoruz.
 - Lavaşlarımızı tavuğun üzerine bastırıp tabağa alıyoruz.
 - Biraz tavuk biraz domates, maydanoz ve soğan ekleyip dürüm formunu yapıyoruz.
 - Yanına ayran ile servis yapıyoruz. Hem hayli pratik hem çook lezzetli bu tavuk tantuni tanımımı kesinlikle denemelisiniz ????şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.