Nakliye: Gemi Mannheim'daki köprüde mahsur kaldı

Neil

New member
Nakliye
Mannheim'da gemi köprüde mahsur kaldı





Çarpışma sonucu gemide bulunan iki otomobil sanayi limanına doğru itildi. Daha sonra uzmanlar tarafından kurtarıldılar. fotoğraf

© Marco Priebe/dpa


Bir gemi kaptanı, kaptan köşkünü Mannheim'daki bir köprüye çarptı. Kaptan köşkü kopuyor ve ayrıca iki arabayı gemiden suya itiyor.





Mannheim'da bir iç su yolu gemisi baskül köprüsüyle çarpıştı. Polis merkezi sözcüsü, geminin kaptan köşkünün çarşamba akşamı köprüye sıkıştığını ve koptuğunu söyledi. Kimse yaralanmadı. Geminin mürettebatı “yaşları yirmili yaşların başından ellili yaşların ortalarına kadar değişen” beş kişiden oluşuyordu. Kazanın nedeni tamamen belirsiz. Soruşturma henüz başlangıç aşamasında. Çarpışma sonucu gemide bulunan iki otomobil sanayi limanına doğru itildi. Artık uzmanlar tarafından kurtarıldılar. Aynı şekilde tekerlek yuvası. Kurtarma çalışmaları perşembe günü saat 14.00 sıralarında tamamlandı.



Belediyeden alınan bilgiye göre köprü şu anda yapı mühendisleri tarafından inceleniyor. İnceleme sonrasında nasıl bir yol izleneceği konusunda karar verilebilir. Köprü şu anda trafiğe kapalı.


Diffené Köprüsü, endüstriyel liman ile Friesenheim Adası'nı birbirine bağlayan, karayolu ve demiryolu trafiğine sahip baskül bir köprüdür. Köprünün payandaları katlanabilir. İtfaiye sözcüsü, kaptanın su seviyesini yanlış hesaplaması durumunda yeterli alana sahip olmayacağını ve kaptan köşkünün yıkılabileceğini söyledi.


Gemi ve araçlarda altı rakamlı hasar


Polis, geminin Altrheinhafen'den endüstriyel limana doğru ilerlediğini söyledi. Köprüye neden çarptığı henüz bilinmiyor. Polisin artık çarpışmada insan hatasının mı yoksa teknik sorunların mı rol oynadığını kontrol etmesi gerekiyor. Gemideki hasarın 200.000 euro olduğu tahmin ediliyor. Köprüdeki hasarın boyutu ve miktarı henüz bilinmiyor.


İtfaiye, polis ve su polisinden acil servisler olay yerindeydi. Liman idaresinden sorumlular, belediye ve bir inşaat mühendisi de köprüyü kontrol etmek için oradaydı. Nakliye trafiği başlangıçta kısıtlanmıştı. Polis, “Fairway artık yeniden temiz, ancak nakliye için izin ancak izleme gemisi yola çıktıktan sonra gerçekleştirilecek” dedi. Zeminin engelsiz olduğu teyit edilirse nakliye için temizlenecektir. Mannheim şehrinin internet sitesine göre köprü yalnızca hafta başında denetlendi.


Mannheim şehrinden köprüyle ilgili iletişim


dpa

#Konular