Nefis Konut Hamburgeri Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım yaş maya yahut 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Alabildiği kadar un ( 6 su bardağı gidiyor)
- Süt ve susam
- 500 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 2 kaşık galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pulbiber
- 2 kaşık su
- Hamburger peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur gereçlerini bir kaba alıp, yumuşak bir kıvamlı hamur elde ediyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru eşit kesimlere bölüp, tepsiye koyuyoruz.
- daha sonra elimizle üzerlerini bastırıp, tepsi mayası yapıyoruz yarım saat. Tepsi mayası olan hamurların üzerine fırça ile süt sürüp, susam serpiştiriyoruz .
- Fırında 190 derece de üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Pişen hamburger ekmeklerinin üzerine pak bez örtüp kenara alıyoruz.
- Köfte gereçlerini bir kaba alıp, yoğurup kızartıyoruz.
- Hamburger ekmeklerin ortasına sırasıyla köfte, domates, marul, peynir, ketçap, mayonez koyuyoruz damak zevkinize bakılırsa çeşitlendirip içerisine ekleyebilirsiniz afiyet olsun????