Nefis Konut Hamburgeri Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı ılık su
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - Yarım yaş maya yahut 2 tatlı kaşığı kuru maya
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - 1 adet yumurta
 - Alabildiği kadar un ( 6 su bardağı gidiyor)
 
- Süt ve susam
 
- 500 gram kıyma
 - 1 tane soğan
 - 2 kaşık galeta unu
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Karabiber
 - Toz kırmızı biber
 - Pulbiber
 - 2 kaşık su
 - Hamburger peyniri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur gereçlerini bir kaba alıp, yumuşak bir kıvamlı hamur elde ediyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru eşit kesimlere bölüp, tepsiye koyuyoruz.
 - daha sonra elimizle üzerlerini bastırıp, tepsi mayası yapıyoruz yarım saat. Tepsi mayası olan hamurların üzerine fırça ile süt sürüp, susam serpiştiriyoruz .
 - Fırında 190 derece de üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Pişen hamburger ekmeklerinin üzerine pak bez örtüp kenara alıyoruz.
 - Köfte gereçlerini bir kaba alıp, yoğurup kızartıyoruz.
 - Hamburger ekmeklerin ortasına sırasıyla köfte, domates, marul, peynir, ketçap, mayonez koyuyoruz damak zevkinize bakılırsa çeşitlendirip içerisine ekleyebilirsiniz afiyet olsun????