Pratik Süper Konut İmali Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Tavada lavaş ekmeği;
Not EkleTarifi Yazdır
								Tavada lavaş ekmeği;
- 2 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - 1 paket toz maya
 - Ilık su
 - 6 su bardağı un
 
- 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
 - 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ (isteğe nazaran yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
 - 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
 - 2 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 çay kaşığı yedibahar
 - 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
 - 1 buçuk su bardağı su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ekmeği hazırlayın.
 - Un ,tuz ,şeker ,su ve mayayı karıştırıp yumuşak bir hamur yapın ve 1 saat dinlerin.
 - Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde modüller alıp bezeler yapın .
 - 10 dakika dinlendikten daha sonra merdane yada oklava ile istediğiniz incelikte açıp tavada önlü gerili pişirin.
 - Uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün.
 - Suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
 - ondan sonrasında 1 buçuk su bardağı su ve baharatları ek edip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
 - Pişen tantuni etlerinin daha sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alın.
 - Tavuk eti,domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir biçimde servis yaparsınız. Afiyet olsun.