Samsung Galaxy S23 serisi iPhone 14 üzere uydu ilişkisine sahip olabilir

Alan

New member
Birkaç ay evvel Apple, iPhone 14 serisi ile ihtilal niteliğinde bir özelliği hayatımıza soktu. Yeni iPhone 14 serisinin, acil durum irtibatı için düşük dünya yörüngesine yayılmış olan uydularla ilişki gerçekleştirilebileceği Apple tarafınca duyurulmuştu. Görünüşe bakılırsa Samsung, yaklaşmakta olan Galaxy S23 serinde de misal bir özelliği getirecek.

iPhone 14’ün uydu özelliği Galaxy S23’e de gelebilir

Aktarılan habere bakılırsa Samsung, acil durumlarda kullanılması için Iridium Communications ile çalışıyor. Galaxy S23’ün uydu bağlantı sistemi Iridium’un düşük dünya yörüngesinde bulunan 66 uydusu aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bu uydular yardımıyla sesli arama ve data iletişimi sağlanıyor olacak. Öte yandan Samsung’un bu özellik üzerinde iki yıldır Iridium ile bir arada çalıştığı da belirtiliyor.

Buna karşılık Apple, iPhone 14 serisindeki uydu ilişkisini sağlamak için Global Star ile birlikte çalışıyor. Bu özelliği sunan bir başka firma olan Huawei ise Mate 50 Pro serisi için Beidou uydularını kullanıyor.

Haberin kaynağı hem de Galaxy S23’ün uydu bağlantısı yoluyla metin bildirileri, sesli bağlantı ve düşük boyutlu imaj paylaşımı yapabileceğini fakat uydu irtibatının tabiatı gereği yüksek süratli bir kontağın şimdilik kelam konusu olmadığı belirtiliyor. Bunlara ek olarak uydu irtibat hizmetinin tüm ülkelerde kullanımda olup olmayacağı ise belgisiz. Apple, iPhone 14’de yer alan uydu kontağını yalnızca Kanada ve ABD’de kullanıma sunmuş durumda.

Okumaya devam et...