Şipşak Et Tantuni Tanımı İçin Gereçler
Et harcı:
Not EkleTanımı Yazdır
Lezzet fırtınası????????????.
Şipşak Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Et harcı:
- 500 gram dana eti
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Yarım su bardağı haşlama suyu yahut sıcak su
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 adet soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- Gereğince sumak ve tuz
- Bir kaç damla limon suyu
- Küçük biçimde doğranmış domates
- Hazır lavaş kullandım
Not EkleTanımı Yazdır
Lezzet fırtınası????????????.
- Tantuni için; Eti küçük küp halinde doğrayın.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ek edip haşlayın.
- Etler yumuşadığında ocaktan alın ve tencerede kalan et suyunu dökmeyin.
- Farklı tavayı ocakta düzgünce kızdırın.
- 3/4 yemek kaşığı çay sıvı yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ek edin.
- 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
- Kırmızı toz biber ekleyin.
- Haşlama suyunu azar azar ek ederek kavurun.
- En son lavaş ekmeği kırmızı biber tozlu yağına batırıp et, soğan/maydanoz ve domatesleri dizin dürüm haline getirin.
Şipşak Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı