Şipşak Et Tantuni

Neil

New member
Şipşak Et Tantuni Tanımı İçin Gereçler

Et harcı:

  • 500 gram dana eti
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Yarım su bardağı haşlama suyu yahut sıcak su
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
Soğan salatası için:

  • 1 adet soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Gereğince sumak ve tuz
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Küçük biçimde doğranmış domates
Lavaş:

  • Hazır lavaş kullandım
Şipşak Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Lezzet fırtınası????????????.

  1. Tantuni için; Eti küçük küp halinde doğrayın.
  2. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ek edip haşlayın.
  3. Etler yumuşadığında ocaktan alın ve tencerede kalan et suyunu dökmeyin.
  4. Farklı tavayı ocakta düzgünce kızdırın.
  5. 3/4 yemek kaşığı çay sıvı yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ek edin.
  6. 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
  7. Kırmızı toz biber ekleyin.
  8. Haşlama suyunu azar azar ek ederek kavurun.
  9. En son lavaş ekmeği kırmızı biber tozlu yağına batırıp et, soğan/maydanoz ve domatesleri dizin dürüm haline getirin.
Afiyet, bal, şeker olsun. ????.

Şipşak Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı