Şipşak Et Tantuni Tanımı İçin Gereçler
Et harcı:
Not EkleTanımı Yazdır
Lezzet fırtınası????????????.
Şipşak Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								Et harcı:
- 500 gram dana eti
 - Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
 - Yarım su bardağı haşlama suyu yahut sıcak su
 - Kırmızı toz biber
 - Tuz
 
- 1 adet soğan
 - Çeyrek demet maydanoz
 - Gereğince sumak ve tuz
 - Bir kaç damla limon suyu
 - Küçük biçimde doğranmış domates
 
- Hazır lavaş kullandım
 
Not EkleTanımı Yazdır
Lezzet fırtınası????????????.
- Tantuni için; Eti küçük küp halinde doğrayın.
 - Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ek edip haşlayın.
 - Etler yumuşadığında ocaktan alın ve tencerede kalan et suyunu dökmeyin.
 - Farklı tavayı ocakta düzgünce kızdırın.
 - 3/4 yemek kaşığı çay sıvı yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ek edin.
 - 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
 - Kırmızı toz biber ekleyin.
 - Haşlama suyunu azar azar ek ederek kavurun.
 - En son lavaş ekmeği kırmızı biber tozlu yağına batırıp et, soğan/maydanoz ve domatesleri dizin dürüm haline getirin.
 
Şipşak Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı