Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gr dana eti
- 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Tuz
- Karabiber
- Yaklaşık bir bardak sıcak su
- Lavaş ekmeği (Ben hazır kullandım)
- Soğan
- Marul
- Domates
- Biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti daha yavaşça buzluyken doğrayabildiğiniz kadar küçük küçük doğrayın.
- Tavada sıvı yağını ısıtın ve etleri ek edin kapağını kapatıp orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin .
- Yaklaşı 45dk pişirdim ben.
- Etler güzelce piştikten daha sonra tereyağını ek edin ve karıştırın .
- Tereyağla güzelce kavurduktan daha sonra baharatları ekleyip karıştırın.
- En son üzerine (sıcak su ek edin ekmeğinizi etin sosuna bandırmak için bu işlem) 5-10 dk daha kavurduktan daha sonra etiniz hazır lavaş ekemeğin ortasına dilediğiniz gereçlerle dürüm alın????.