Tantuni

Neil

New member
Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr dana eti
  • 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yaklaşık bir bardak sıcak su
  • Lavaş ekmeği (Ben hazır kullandım)
  • Soğan
  • Marul
  • Domates
  • Biber
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Eti daha yavaşça buzluyken doğrayabildiğiniz kadar küçük küçük doğrayın.
  2. Tavada sıvı yağını ısıtın ve etleri ek edin kapağını kapatıp orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin .
  3. Yaklaşı 45dk pişirdim ben.
  4. Etler güzelce piştikten daha sonra tereyağını ek edin ve karıştırın .
  5. Tereyağla güzelce kavurduktan daha sonra baharatları ekleyip karıştırın.
  6. En son üzerine (sıcak su ek edin ekmeğinizi etin sosuna bandırmak için bu işlem) 5-10 dk daha kavurduktan daha sonra etiniz hazır lavaş ekemeğin ortasına dilediğiniz gereçlerle dürüm alın????.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı