Tavuk Döner Tanımı (Dışarda Satılan Dönerlerden Daha Lezzetli) İçin Malzemeler
Tavuk Döner Tanımı (Dışarda Satılan Dönerlerden Daha Lezzetli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 tane tavuk göğsü (Siz göğüsle kemiksiz butta kullanabilirsiniz)
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane rende kuru soğan suyu sıkılmış biçimde
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı dolusu biber yahut domates salçası (Ben biber kullandım)
- Tuz
- 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1.5 çorba kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Marul
- Turşu
- Domates
Tavuk Döner Tanımı (Dışarda Satılan Dönerlerden Daha Lezzetli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle genişçe bir kaba suyu sıkılmış soğan sarımsak öteki bütün gereçleri ekleyip karıştıralım
- Etlerimizi büyük büyük dilimliyelim ve sosa ekleyip karıştıralım.
- Kabımızın üstüne streç geçirip buzdolabın alt rafında 2 saat bekletelim.
- ondan sonrasında yağlı kağıt ta döküp rulo yapalım.
- Kenarlarını uygunca sıkıştırıp yine strece sarıp buzluğa bırakalım en az birgün buzlukta bekletelim.
- Sosu için tereyağını salçayı tavaya alıp kavuralım suyunu ekleyip kaynatalım. 10 dakika kıvam alması için kafidir.
- Buzluktan dönerimizi çıkartıp ince ince dilimleyelim.
- Tereyağımızdan biraz tavaya koyup kızınca dönerlerimizi artlı önlü çevirerek pişirelim.
- Bütün süreç bittikten daha sonra lavaşlarımıza evvel sıcak sosumuzu isteğe bağlı dönerimizi yeşilliğimizi domates turşumuzu koyup saralım servise hazır.