Tecno telefoto lenslerde ihtilal yapıyor

Alan

New member
İsmini daha epeyce bütçe dostu akıllı telefonlar ile duyduğumuz ve yerli üretime de geçen Tecno, kamera tarafında sessiz sedasız ihtilal yapmaya devam ediyor. Yıl başlarında RGBW piksel sürece algoritmasını duyuran firma artık de çift prizma lensini tanıttı.

Tecno Eagle Eye Lens nedir?

Tam bir yıl evvel firma akıllı telefon kameraları konusunda 3 kıymetli yenilik duyurmuştu. RGBW algoritması hayata geçerken Sensor Shift için çalışmalar devam ediyor. Artık ise Eagle Eye Lens adındaki motorize edilmiş lens sistemi tanıtıldı.

Telefoto sensörlerde olağanda OIS özelliği yer alıyor ve sabit objelerde titreşimleri en aza indiriyor. Hareketli objelerde ise OIS epeyce işe yaramıyor. İşte Eagle Eye Lens burada devreye giriyor.

Bu sistemde birinci sefer çift prizmaya yer verilmiş. Tek bir eksen üzerinde birinci prizma +/-8°, ikinci prizma da +/-10° dönebiliyor. bu biçimdece ikisi birlikte hareketli bir objeyi bir eksende +/-16°, başka eksende +/-20° olacak biçimde otomatik olarak takip edebiliyor. Yapay zekâ kullanan sistem OIS tarafında da +/-6° aralığında sarsıntıları düzeltiyor.

Videolarda da kullanılabilen Eagle Eye Lens, araç yarışları yahut spor müsabakaları üzere hareketli etkinliklerde de büyük yarar sağlayacak. Eagle Eye Lens özelliğinin gelecek yıl Premium akıllı telefonlarda yerini alacağı açıklandı.

Okumaya devam et...