Teramyağlı Meskende Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- Kişi sayısına bakılırsa lavaş
 
- 1 kilo tavuk göğüs eti
 - 1 adet soğan
 - 2 adet yeşil biber
 - 1 adet kırmızı biber
 - 5 diş sarımsak
 - 4 tane domates
 - Karabiber
 - Pul biber
 - Kekik
 - Köri
 - Kimyon
 - Tuz
 - 200 gram teremyağ
 
- Dilimlenmiş domates
 - Kıvırcık
 - Kornişon tursu
 - Patates kızartması
 
- 100 gram teremyağ
 - 1 kaşık salça karabiber
 - Pul biber
 - Nane
 - 1 adet sarımsak
 - Köri
 - Limon kabuğu rendesi
 - 1 su bardağı su
 
- 2 adet patates
 - En üst kısma mayonez ve ketçap
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklu kısım hazırlanır. Tavuklar doğranır eritilmiş teremyağın ortasında kavrulur daha sonra küp doğranmış soğan atılır, kavrulur.
 - Sırasıyla kırmızı biber, yeşil biber eklenir. Karabiber, pulbiber, kekik, köri, kimyon ve tuz eklenir, en son domates eklenip, hiç su eklenmeden kısık ateşte pişirilir.
 - Dönerin sosu için teremyağ eritilir salça atılıp, kavrulur. Karabiber, pul biber, nane, köri eklenir. Yarım limondan daha az limon rendesi eklenir sarımsakta rendelenir 1 su bardağı su eklenir kaynamaya bırakılır.
 - Bu sırada patates kızartması hazırlanır.
 - Sıra döneri oluşturmada lavaşlar hazırlanan sosa batırılır hazırlanan tavuk domates kıvırcık kornişon tursu ve patates kızartması içine sırayla dizilir. En son ketçap ve mayonez eklenir, güzelce sarılır. Afiyet olsunnn.