Test maçı: Flick için Ders: Belçika, DFB-Elf için çok büyük bir kalibre

Neil

New member
Hansi Flick’in daha yapacak çok işi var. Milli takım ilk olarak Belçika ile karşılaşıyor. Performanstaki artış sayesinde, herhangi bir fiyasko yoktur. Ancak milli teknik direktör çözüm bulmak zorunda.





Taraftar eğrisine girmeden önce bile, Joshua Kimmich ve meslektaşları sahada bir kayıpla durdular ve tarihi bir yenilginin ardından konuşmaları gerekiyordu.


Alman takımı küçük düşürücü bir ilk yarıdan sonra hala savaşma ruhunu gösterse de, Belçika’ya karşı 2: 3 (1: 2) bazı acı verici içgörüler sağladı: Belçika’daki bir dersten sonra, Hansi Flick hala milli futbol takımını ev sahibi Avrupa’ya giden yolda tutuyor. Şampiyonluk için önümüzde çok iş var.


Dünya Kupası’ndaki erken başarısızlıklarının ardından Domencio Tedesco tarafından çalıştırılan Red Devils’e karşı 2: 3, Almanya’nın 69 yıldır komşu ülkeye karşı ilk yenilgisi oldu. Her halükarda, Peru’ya karşı alınan 2-0’lık galibiyetin ardından Alman futbolunun gelişeceğine dair ufak bir umut yerini hayal kırıklığına bıraktı.


Flick TV’de “Fazla temkinliydik, fazla pasiftik. Rakibe baskı uygulayamadık. Belçika bizi acımasızca oynadı. Sonra değiştirdik. Sonra biraz daha istikrar vardı. 30 dakika sonra daha iyiydik” dedi. istasyon RTL’si. Uzman ve DFB rekoru milli oyuncusu Lothar Matthäus, zayıf ilk yarı hakkında net sözler buldu: “Öncelikle ilk 35 dakikayı değerlendirmeliyiz. Almanya’nın oynadığı oyun, uzun kariyerimde gördüğüm en kötüydü. Giremediler. düellolara direndi, bırakın Belçikalılar oynasın.”


Erken çift vuruş, DFB ekibini şok etti


Yannick Carrasco (6.) ve Romelu Lukaku (9.), Flick için rahatsız edici ve çok acı bir ders gibi olan bir başlangıç aşamasında, Salı akşamı kapalı gişe Köln stadyumunda 42.910 seyirci önünde Belçika adına ilk iki golü attılar. DFB-Elf için. Başlangıç, iki buçuk yıl önce İspanya’da 0: 6’da olduğu gibi bir fiyaskoyla ilgili korkuları artırdı, ancak DFB takımı istikrara kavuştu. Niclas Füllkrug (44. penaltı), altıncı uluslararası maçında altıncı golüyle farkı kapatmayı başardı.


İkinci yarıda Belçikalılar iki vites küçültünce birkaç pozisyonla beraberliği bile sağlamak mümkün oldu. Ama sonra Kevin De Bruyne (78.) eski mesafeyi sağladı. Sonunda, Serge Gnabry’nin yine golü mağlubiyetle ilgili hiçbir şeyi değiştirmedi (87.).


Ancak ilk aşama büyük endişe yarattı. Kimmich “kötü bir 15 dakikadan” söz etti ve hiçbir şeyi abartmak istemedi: “Sahada hiç değildik. Hata yapmaya çok yatkındık, hiç aç değildik. (…) Bu hiçbir şeydi, özellikle de başlangıçta.”


FC Bayern Münih ve Borussia Dortmund’un profesyonelleri, görev süresinin üçüncü yenilgisinin ardından Cumartesi günü Bundesliga krakerinde tekrar karşılaşacak olsa da, Flick şimdi Haziran ayında çıkacak olan uluslararası üçlü paket için cevaplar vermek zorunda. Ukrayna’ya karşı 1000. DFB maçı. Milli teknik direktör o zaman kesinlikle kişisel deneylerini tekrar azaltmalıdır.


DFB’nin yeni sportif direktörü Rudi Völler, böbrek koliği nedeniyle tribünlerde yoktu. 1990 dünya şampiyonunun ilk yarıda evinde televizyon karşısında gördüğü şey muhtemelen hiç hoşuna gitmemişti. Çünkü DFB ekibi, Katar’da bir hayal kırıklığını da sindirmek zorunda kalan Belçikalılar tarafından ilk yarıda gerçekten sunuldu. Her şeyden önce, sağ kanatta tamamen isteksiz Marius Wolf çevresindeki savunma, Kevin De Bruyne çevresindeki Belçikalı yıldızlara karşı tamamen ezildi.


Flick’in erken düzeltmesi gerekiyor


Pozisyon hataları, zayıf düello davranışı, taktiksel zayıflıklar – her köşe bucakta bir eksiklik vardı. Uzun bir süre hücumda da hiçbir şey yolunda gitmedi, bu nedenle Leverkusen’in genç yıldızı Florian Wirtz yarım saat sonra kurtarıldı. Leon Goretzka 32. dakikada sahadan topallayarak çıkınca başka endişeler de vardı. Münihli oyuncunun sol ayak bileği bandajlıydı ve bu, yeni Bayern teknik direktörü Thomas Tuchel’i Cumartesi günü liderler Dortmund’a karşı Bundesliga zirvesi öncesinde korkutmuş olmalı.


Alman ekibi altıncı dakikada geride kaldı. De Bruyne’den Carrasco’ya güzel bir pasın ardından kanat oyuncusu Wolf’u dışarı çıkardı ve yakın mesafeden topu kaleye gönderdi. Sadece üç dakika sonra, Lukaku devasa bir vuruş yaptığında dünya sıralamasında dördüncülük tekrar tezahürat yaptı. Almanya en son ilk on dakikada 2-0 mağlup olduğunda, Mart 2006’da, Dünya Kupası’ndan kısa bir süre önce İtalya’da 4-1 mağlup olmuştu.


İkinci golden önce De Bruyne’den başka bir pas geldi. Manchester City orta saha oyuncusu, Belçika maçında bir pivottu. Bayern oyuncuları, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde iki hafta sonra tekrar De Bruyne ile karşılaşacak.


Ve Belçikalılar büyük şansları konusunda bu kadar dikkatsiz olmasaydı daha da kötü olabilirdi. Hertha takımından Dodi Lukebakio, Marc-André ter Stegen’in kalesine doğru tek başına koştu, ancak topu sağ direğin hemen dışına gönderdi (19′). İki dakika sonra Lukaku kafa vuruşuyla üst direğe gitti (21.). Alman savunması, devasa santrforu kontrol etmekte zorlandı. Thilo Kehrer, Inter forvetine karşı bir düelloda yere düştüğünde önemliydi.


Her halükarda, Flick gözle görülür bir şekilde hizmet aldı ve defansif orta sahayı güçlendirerek tepki gösterdi. Can for Wirtz ile bir dövüş dokunuşu devreye girdi ve Goretzka’nın sakatlığı aynı zamanda Felix Nmecha’nın uluslararası ilk çıkışını yaptı.


İyi ikinci yarı yeterli değil


İlk yarının en güzel yanı sonuçtu çünkü moladan kısa bir süre önce Alman takımı sürpriz bir golle geldi. Füllkrug, Lukaku’nun uzanmış koluna bir kafa ile vurdu ve bir ceza aldı, Bremenli oyuncu bunu buz gibi soğuk bir şekilde dönüştürdü. Altıncı uluslararası maçında altıncı golüyle etkileyici kotasını daha da geliştirdi. Peru’yu 2-0 yendikleri maçta zaten iki gol atmıştı.


İkinci turda, Alman oyununa daha fazla düzen geri döndü, çünkü Belçikalılar artık bu tür riskler almıyordu. Aniden Wolfsburg kalecisi Koen Casteels’in kalesinin önünde de çalışma oldu. Serge Gnabry, Kurt ortasından (53′) sonra iyi bir şans yakaladı ve dört dakika sonra Füllkrug kafa vuruşuyla tehdit oluşturdu. Kısa bir süre sonra, Timo Werner nihayet başarma duygusuna sahipti, ancak Leipziger sözde eşitlendiğinde (59.) ofsayttı. Belçikalılar için oyunun akışı biraz kötüydü, çünkü Tedesco, Lukaku gibi bazı yıldızları sahadan çıkardı. Ancak yine de repertuarlarında öne çıkan bir şey vardı: Güzel bir kontra atağın ardından De Bruyne, Leandro Trossard’ın pasıyla topu tamamladı. De Bruyne daha sonra sahayı terk ederken, eski Hamburglu oyuncu Josha Vagnoman Alman tarafında ilk maçına çıktı.


Ancak Alman ekibi pes etmedi. Gnabry başlangıçta direğe vurduğunda (84.) başka bir fırsat yakaladı ve hatta Kevin Schade oyuncu değişikliğinden sonra golle ödüllendirildi. Çılgın bir son aşamada, tazminat bile mümkün olabilirdi.


dpa

#Konular