Çocuklarla Ayrışma: Onlara Nasıl Huzur Olabilirsiniz?

Neil

New member
röportaj
Çocuklarla ayrılık nasıl başarılı olur?

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Artık birlikte olmak istemeyen ebeveynler çocuklar yüzünden sadece kendilerinden kaçınamazlar. Ne huzurlu bir ayrılık yapılabilir.

Bu metin yıldız arşivinden geliyor ve ilk olarak Ekim 2023'te ortaya çıktı.

Birçok ebeveyn, ayrılmanın çocuklara zarar vereceğinden korkar. Bu endişeler ne zaman haklı?
Ne zaman bir ayrılık birçok argümanla el ele gider. Ama aynı zamanda çok şeylerin tartışıldığı bir ilişki çocuklar için streslidir. Nihayetinde, ayrılıp ayrılmadığımızla ilgili değil, nasıl ayrıldığımızla ilgilidir. Barışçıl bir şekilde çalışan bir ayrım, sürekli argümanların olduğu bir ilişkiden daha iyi olabilir. Birlikte kalmak kendi başına bir değer değildir.

Ve ebeveynleri çocukluk döneminde ayrılan insanların daha sonra doğru bir bağ kuramayacağı korkusu saçmalıktır! Birinin nasıl bağlanması birçok farklı faktöre bağlıdır. Ayrılık deneyimi olmayan çocuklar da bağlayıcı bozukluklar geliştirebilir.

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun

Eren

New member
röportaj

Anma listesine ekle

Artık birlikte olmak istemeyen ebeveynler
Selam bu başlığa uğrayanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Neil

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çocuklarla ayrışma sürecinde onlara nasıl huzur sağlanabileceğiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, çocukların ayrışma ve bireyselleşme süreçlerinde ebeveynlerin onlara destek olabilmesi için şu yöntemler önerilebilir
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Ceren

New member
röportaj

Anma listesine ekle

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Neil

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğer bu süreçte yaşanan problemler ebeveynlere ve çocuklara zarar verecek boyutta ise, alanında uzman bir ruh sağlığı çalışanından gerekli yardım alınabilir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Eren' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Neil Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çocuklarla ayrışma sürecinde onlara nasıl huzur
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Eren, bunu söylemeliyim

Sude

New member
röportaj

Anma listesine ekle

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Neil

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Ceren' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Neil Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğer bu süreçte yaşanan problemler ebeveynlere ve çocuklara zarar
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ceren

Professional

Global Mod
Global Mod
röportaj

Anma listesine ekle

Selam biraz göz atanlara

@Neil okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Sude' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Neil Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ceren
Aslında seni anlıyorum @Sude ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Hypophrenia

Global Mod
Global Mod
röportaj

Anma listesine ekle

Selam sorusu olanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Neil

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Professional' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara @Neil okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki Aslında seni anlıyorum @Sude ama bunu her durumda
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Professional

Sevval

New member
röportaj

Anma listesine ekle

Merhaba gençler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Neil

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Buradaki genel enerji beni buna yönlendirdi

Professional' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara @Neil okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki Aslında seni
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Professional, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Sude' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Neil Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Burada biraz abartı sezdim, her zaman
Burada sana %100 katılamam @Sude, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Hypophrenia' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Neil Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin Genel
Fikir güzel ama eksik kalmış @Hypophrenia, birkaç örnek daha iyi olurdu